woensdag 8 mei 2013

Dolphin Bay Adventure

Dolphin Bay Adventure

Minder dan twee weken na het Dolfinarium in Harderwijk pakt nu ook het Brugse Boudewijn Seapark uit met een nieuwe dolfijnenshow en een nieuw decor. Vanmiddag konden we Dolphin Bay Adventure – zo heet de nieuwe show – alvast in avant-première gaan bekijken. De vernieuwing komt er ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het park.

Het nieuwe decor is een aangename verfrissing. Eenvoudig, en toch leuk en doeltreffend. We kijken uit over een zonovergoten strand met enkele palmbomen en rotspartijen. De nieuwe lift die onlangs is geïnstalleerd, is nu perfect in het decor geïntegreerd en vermomd als een soort strandhut, die meteen ook dienst doet als duikplatform. De deuren waarlangs de trainers het decor binnenstappen, worden vakkundig aan het oog onttrokken door de rotspartijen van het decor. We wanen ons nu inderdaad echt op een tropisch eiland – vooral als er ook nog een straaltje zon door de ramen in het koepeldak schijnt – waar ieder moment een groep dolfijnen dartel uit het water omhoog kan springen.

Dolphin Bay Adventure

Vanaf 9 mei kan het grote publiek de nieuwe show gaan bekijken. Het is een erg leuke maar bij momenten vrij drukke show geworden. Soms weet je niet goed waar eerst kijken. De dolfijnen hebben enkele spectaculaire nieuwe sprongen geleerd, die ze feilloos uitvoeren. De trainers, uitgerust in gloednieuwe wetsuits, blijven ook niet de hele tijd op hun vaste plekje op het ‘strand’. Bij het begin van de show gaat een van de trainers voor de glazen wand staan – bijna in het publiek – om de dieren een sprongcommando te geven, en daarna komen twee andere trainers in een kano aanvaren. Erg leuk om te zien hoe de dolfijnen na het uitvoeren van hun opdracht rond het bootje komen zwemmen om hun beloning – een visje – op te eisen.

Maar er zijn niet alleen nieuwe sprongen, een nieuw decor en nieuwe pakken. Speciaal voor deze show werd een passende, bijna magische soundtrack gecreëerd, een erg geslaagde compositie van Miguel Wiels en Peter Gillis. De frisse, tweetalige commentaarstem is die van Kathleen Aerts. Ik hoop dat deze soundtrack op cd wordt uitgebracht, want hij is echt de moeite waard! Alleen wel een beetje jammer dat door de slechte akoestiek in het dolfinarium de commentaar niet altijd even goed te verstaan is. Maar dat is dan ook het enige minpuntje. Met Dolphin Bay Adventure is de kwaliteit van de dolfijnenshow in het Boudewijn Seapark ongetwijfeld weer naar een hoger niveau getild. We zullen deze show de komende tijd beslist nog enkele keren gaan bekijken, want op dolfijnen raken we nooit uitgekeken!

Dolphin Bay Adventure

www.boudewijnseapark.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten