donderdag 2 februari 2012

Lichtfestival Gent 2012

Net als zowat een half miljoen anderen zijn we vorig weekend naar Gent afgezakt voor het Lichtfestival, dat dit jaar aan zijn tweede editie toe was en een dag langer duurde dan vorig jaar. Van donderdag tot zondag veranderde de Gentse binnenstad tussen 18.00 uur en middernacht in een sprookjesachtig oord.

Omdat we wisten dat het druk zou zijn, besloten we het openbaar vervoer te nemen. De NMBS trakteerde ons uiteraard zowel bij de heen- als bij de terugreis op de gebruikelijke vertraging, waarvoor ze zich uitgebreid excuseerden, maar daar hadden we natuurlijk niets aan. In de tram voelden we ons als sardientjes in een blik, maar eenmaal tussen de lichtjes bleek dat tijdelijke ongemak uiteindelijk toch wel de moeite waard. Het was behoorlijk druk vrijdagavond (zo’n 100.000 bezoekers, hoorden we achteraf), maar al bij al viel het in de straten nog behoorlijk mee. Alleen op een beperkt aantal plaatsen was er soms (bijna) geen doorkomen aan. De dag erna bleken er maar liefst twee keer zo veel bezoekers te zijn!

Ongeveer halfweg het parcours kwamen we voorbij de Souplounge, die voor de gelegenheid extra laat open was en waar we bij een heerlijke kom verse soep en een paar broodjes wat konden opwarmen.

Een selectie van mijn foto’s vind je hieronder, maar ze geven jammer genoeg niet weer hoe prachtig het was. In het echt was het allemaal nog véél mooier!

www.lichtfestivalgent.be
www.souplounge.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten